13 Νοε 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΙΝΚΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΜΠΟΝΔΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ





1η ΑΠΟΦΑΣΗ

Άλλη μία σημαντική απόφαση ελληνικού δικαστηρίου, η υπ’ αριθ. 1/2011 απόφαση του Ειρηνοδικείου Λαμίας που εκδόθηκε και θεωρήθηκε την 1η/11/2011 διέγραψε τα χρέη δανειολήπτη κατά 39% και συγκερκιμένα, για χρέος στις τράπεζες συνολικού ποσού 232.665,11 Ευρώ, για τα οποία επισημαίνουμε τα εξής σημαντικά σημεία: η συγκεκριμένη απόφαση που πέτυχε το μέλος μας μετά από κατευθύνσεις και προτροπή της Νομικού Συμβούλου, κας Σοφίας Μαγγιώρου, είναι σημαντική διότι νομολογεί τα κάτωθι συγκεκριμένα στοιχεία του Ν. 3869/2010 (Νόμου Κατσέλη).
1ον απερρίφθη ο ισχυρισμός μίας εκ των πιστωτών με την οποία ισχυριζόταν ότι η κρινόμενη αίτηση ήταν αόριστη επειδή δεν εξειδικεύεται στην αίτηση το κόστος διαβίωσης του αιτούντα και δεν προσκομίζονται από αυτόν τα έγγραφα από τα οποία προκύπτουν τα εισοδήματά του και η ανεργία της συζύγου του, τούτο δε διότι αυτά αποτελούν θέματα της αποδεικτικής διαδικασίας και όχι του ορισμένου της αίτησης.
2ον τηρήθηκε η προδικασία του εξωδικαστικού συμβιβασμού με την διαμεσολάβηση βάσει του άρθρου 2 του Ν. 3869/2010 της ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ.
3ον το συνολικό ποσό των οφειλών του ανερχόταν στα 232.665,11 Ευρώ εκ των οποίων θα πληρώσει τελικά για 4 έτη ποσό 31.200 Ευρώ και μετά την παρέλευση αυτών θα καταβάλει για 12 έτη συνολικά το ποσό των 59.500, δηλαδή το συνολικό ποσό των 90.700 Ευρώ. Συμπερασματικά, ο οφειλέτης θα έχει απαλλαγεί κατά το ποσό των 142.000 Ευρώ.
Το βασικότερο, όμως, όλων είναι ότι σώθηκε η πρώτη κατοικία, η αυτοτελής αποθήκη και το αυτοκίνητο του δανειολήπτη.
2η ΑΠΟΦΑΣΗ.

Παράλληλα, στο ίδιο Ειρηνοδικείο είχε προσφύγει και η σύζυγος του ανωτέρω αιτούντος επί της αιτήσεως της οποίας εξεδόθη η υπ’ αριθ. 2/2011 απόφαση του αυτού δικαστηρίου (Ειρηνοδικείο Λαμίας) δυνάμει της οποίας αναστέλλεται για 6 μήνες η καταβολή οιουδήποτε χρηματικού ποσού προς τους πιστωτές της λόγω μακροχρόνιας ανεργίας.
Οι πολίτες με αυτές τις αποφάσεις των ελληνικών δικαστηρίων επανακτούν την αγοραστική τους δύναμη, προάγοντας την οικονομική και κοινωνική τους δραστηριότητα. Καλούμε όλους τους υπερχρεωμένους δανειολήπτες να προστρέξουν στις διατάξεις του Νόμου Κατσέλη και να είναι σίγουροι πως η ελληνική δικαιοσύνη στέκεται θεματοφύλακας των υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων.


από  http://www.agrinionews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου