13 Απρ 2012

ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ Η ΕΛ.ΑΣ


ΝΟΙΚΙΑΣΕ ΚΙ ΕΣΥ ΜΙΑ ΔΙΜΟΙΡΙΑ. ΜΠΟΡΕΙΣ


Διάβασα για την ιδιωτικοποίηση της ΕΛΑΣ και έκανα μερικές πολύ προωθημένες σκέψεις (λολ) από πλευράς πολιτικής τακτικής.
Πρώτα πρώτα όμως να πω προς εκείνους που γκρινιάζουνε για το νέο μέτρο της παροχής υπηρεσιών εκ μέρους της ελληνικής αστυνομίας έναντι χρηματικού τιμήματος, οτι ΠΟΤΕ οι υπηρεσίες της ΕΛΑΣ δεν διατέθηκαν δωρεάν σε κανέναν.
Δηλαδή είναι λάθος να πιστεύουμε πως η ΕΛΑΣ μέχρι τώρα ήταν μια δημόσια υπηρεσία. Ηταν δηλαδή, αλλά τύποις μόνο. Η ελληνική αστυνομία ήταν πάντα ένας οργανισμός του οποίου οι υπηρεσίες επωλούντο. Σε ιδιώτες. Με χίλιους τρόπους.

Καταρχήν οι υπηρεσίες της ΕΛΑΣ επωλούντο, και συνεχίζουν να πωλούνται, σε κάθε ημεδαπό εργολάβο που ήθελε να κάνει από ΧΥΤΑ μέχρι μεταλλείο χρυσού, σε περιοχή που δεν προβλέπεται. Εντάξει, δεν έχω να προσκομίσω τα παραστατικά παροχής υπηρεσιών της ΕΛΑΣ, σίγουρα δεν έχω, αλλά ρωτήστε τους Κερατιώτες και τους Χαλκιδικιώτες. Θα σας φύγει κάθε αμφιβολία.
Δυστυχώς με την μέχρι τώρα ισχύουσα κατάσταση δεν μπορούσαν οι Κερατιώτες ή οι Χαλκιδικιώτες να νοικιάσουν κι εκείνοι μια-δυο διμοιρίες της ΕΛΑΣ για να κάνουν την δουλειά τους οι άνθρωποι.
Οι μόνοι που είχαν αυτό το προνόμιο, της αγοράς υπηρεσιών της ελληνικής αστυνομίας δηλαδή, ήταν κάποιοι εντόπιοι εργολάβοι, μηντιάρχες, εργοστασιάρχες και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις.
Και σίγουρα η πληρωμή αμφιβάλλω πως γινόταν με νόμιμα παραστατικά. Δεν είναι και πρέπον για έναν υπουργό “Προστασίας του Πολίτη” ή αλλον “πολιτικό προϊστάμενο” της ΕΛΑΣ, να πέφτει στο επίπεδο παροχής υπηρεσιών, όπως ένα ταπεινό κομμωτήριο για παράδειγμα.
Επειτα μην ξεχνάμε πως οι υπηρεσίες της ΕΛΑΣ επωλήθησαν και συνεχίζουν να πωλούνται στους αλλοδαπούς και ημεδαπούς τοκογλύφους δανειστές του ελληνικού δημοσίου. Οι καλοί αυτοί δανειστές μας, προστατεύουν με τις δυνάμεις που τους παρέχει η ΕΛΑΣ, έναντι τιμήματος ασφαλώς, τις πολύτιμες επενδύσεις τους στην χώρα. Την εξής μία επένδυση:  το πολιτικό σύστημα.
Το πολιτικό σύστημα είναι μια τεραστίων διαστάσεων ξένη επένδυση. Με χιλιάδες θέσεις εργασίας. Και δεν επιτρέπεται φυσικά να κινδυνεύσει επειδή από το μυαλό του πολιτικά άπειρου λαού περνάνε κάτι εντελώς παλαβές ιδέες, οτι τάχα μου βρίσκεται σε κατοχή και οτι δήθεν τον κυβερνούν εθνικοί προδότες.
Το πολιτικό σύστημα της χώρας είναι μια πολύτιμη επένδυση. Και οι επενδυτές έχουν αγοράσει τις υπηρεσίες της ελληνικής αστυνομίας, ώστε να είναι σίγουροι για την ασφάλεια και την φύλαξή της επένδυσής τους. Οποιος έχει περάσει έξω από την ελληνική βουλή ή έτυχε να διαδηλώσει στο Σύνταγμα ή αλλού, έχει ιδίοις όμμασι διαπιστώσει αυτή την παροχή υπηρεσίας της ΕΛΑΣ προς τους τοκογλύφους δανειστές.
Να μην σας κουράζω και με άλλα επιχειρήματα. Υποστηρίζω πως η ελληνική αστυνομία, οι πολιτικοί της προϊστάμενοι, δεν ξέρω ποιος, πάντα πωλούσαν αστυνομικές υπηρεσίες. Κακώς πίστευαν οι πολίτες πως η ΕΛΑΣ είναι μια δημόσια υπηρεσία. Πολύ κακώς.
Δημόσια υπηρεσία θα ήταν η ΕΛΑΣ αν μαζί με τον λαό που συγκεντρώθηκε εμπρός στην βουλή, έκαμνε και εκείνη με τις δυνάμεις της γιουρούσι προς το κτίριο. Εκανε; Δεν έκανε. Αρα;
Σκέφτομαι λοιπόν να εκμεταλλευτούμε αυτή την νέα εξέλιξη προς όφελός μας ως λαός. Τώρα δηλαδή που οι υπηρεσίες της ΕΛΑΣ πωλούνται ελεύθερα στο “κοινό”, να βάλουμε ρεφενέ να αγοράσουμε κι εμείς.
Λέω λοιπόν να βάλουμε όλοι ρεφενέ, οτι μπορεί ο καθένας (εξαιρούνται οι άνεργοι και οι χαροκαμμένες οικογένειες καθώς και οι οικογένειες των σακατεμένων από την ΕΛΑΣ) και να νοικιάσουμε μια-δυο διμοιρίες ΜΑΤ από την ΕΛΑΣ.
Και στη συνέχεια, σαν καλά αφεντικά κι εμείς, να διαταξουμε τους υπαλλήλους μας ΜΑΤατζήδες αστυνομικούς να μπουν μπροστά από μας στην επόμενη συγκέντρωση και να φάνε όλο το χημικό και το ξύλο από τους συναδέλφους τους.
Εντάξει, εντάξει… το ξέρω οτι δεν θα γίνει. Αλλά αφήστε με να το σκέφτομαι και να χαμογελάω.

πηγή: Θραξ Αναρμόδιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου