14 Μαρ 2012

ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΓΡΙΝΙΩΤΗ. ΤΑΜΠΟΥΡΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ.



Κρίμα. Μεγάλο κρίμα και ντροπή. Ο κ. ΠΑΥΛΟΣ ΜΟΣΧΟΛΙΟΣ θα μείνει στην τοπική ιστορία ως πρώτος ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ της πόλης.
Ποτέ άλλοτε σε αυτή την πόλη, καμία δημοτική αρχή, δεν πήρε μέτρα προστασίας του Δημαρχείου (Δείτε τις φωτογραφίες που τραβηχτήκαν σήμερα το πρωί και που επισυνάπτουμε), για έναν και μοναδικό λόγο: Γιατί το Δημαρχείο σε αυτή την πόλη, όπως και κανένας δήμαρχος του Αγρινίου δεν κινδύνεψε ποτέ από τους Αγρινιώτες και το αναφαίρετο δικαίωμα τους στην έκφραση της ειρηνικής διαμαρτυρίας τους.



Δυστυχώς όμως δεν είναι ο φόβος του Δημάρχου αυτός που «θωράκισε» την είσοδο του Δημαρχείου. Είναι κάτι πιο προσβλητικό Είναι ο φόβος – κατά την εκτίμηση μας – ενός εκ των «ΕΧΘΡΩΝ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ», του υφυπουργού ανάπτυξης κ. Θάνου Μωραΐτη, ο οποίος ενόψει της επετείου της 25ης Μαρτίου, ίσως επιθυμεί, να εκπροσωπήσει στις εορταστικές εκδηλώσεις της πόλης, την δοτή κυβέρνηση από τη χούντα των διεθνών οικονομικών συμφερόντων*(1)  που στραγγαλίζει τον ελληνικό λαό.
Να ξεκαθαρίσουμε καταρχάς  πως ο χαρακτηρισμός του κ. Μωραΐτη, ως «εχθρού της τοπικής κοινωνίας», δεν είναι αποκλειστικά δικός μας. Είναι χαρακτηρισμός που έχει προσδώσει και σε αυτόν η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ*(2) αυτής της πόλης, με το ψήφισμα της μεγαλύτερης απεργιακής κινητοποίησης των τελευταίων χρόνων, που πραγματοποιήθηκε στην πόλη του Αγρινίου στις 19 Οκτώβρη του 2011. Το ψήφισμα εκείνης της κινητοποίησης ανέφερε κλείνοντας τα εξής:  «Το πολυνομοσχέδιο που συζητιέται σήμερα και αύριο στη βουλή έχει ήδη καταψηφιστεί από τις εκατοντάδες χιλιάδες λαού, που σήμερα διαδήλωσαν και δήλωσαν τη δυναμική τους αντίθεση σ' αυτό, εδώ στο Αγρίνιο αλλά και σε κάθε γωνιά της ελληνικής γης και αύριο θα το διαδηλώσουν και θα το δηλώσουν ξανά στην Πλατεία Συντάγματος. Οι βουλευτές του νομού που θα το υπερψηφίσουν, ας γνωρίζουν ότι είναι εχθροί της τοπικής κοινωνίας και ανεπιθύμητοι στην πόλη του Αγρινίου. Δεν χρωστάμε σε κανέναν τις ζωές μας». (Μπορείτε να το δείτε ΕΔΩ).
Αυτοί λοιπόν που μέχρι σήμερα έχουν πει «ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ», και αποφάσισαν να πιούν το καφεδάκι τους ανήμερα της εθνικής επετείου στο Δημαρχείο της πόλης, έδωσαν - κατά την ερμηνεία μας - στον τοπάρχη τους δήμαρχο την εντολή να προβεί στην μεγαλύτερη προσβολή της δημοκρατικής συνείδησης της πόλης μας. Να μετατρέψει σε φρούριο το Δημαρχείο της, για να προστατευτούν οι εχθροί της τοπικής μας κοινωνίας.
Τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα, αν πέφτουμε έξω στην ερμηνεία μας και αυτή η ανομολόγητη πράξη αποτελεί πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής και ακόμα χειρότερη αν αυτή αποτελεί υπόδειξη της Αστυνομίας που ο σημερινός Δήμαρχος έσπευσε να υλοποιήσει.
Ένα πράγμα δεν θα ανεχθούμε την κοροϊδία. Μην διαβάσουμε δηλαδή πουθενά πως ό,τι έγινε, έγινε για λόγους αισθητικής. (Να δείτε που θα βάλουνε και πόρτα ασφαλείας. Ήδη τη τοποθετούν στο θέατρο).



Και πριν τελειώσουμε ΤΈΣΣΕΡΑ βασικά ερωτήματα προς την δημοτική αρχή: Δήμαρχε, γιατί ταμπουρώνεις το Δημαρχείο; Είναι σωστή η ερμηνεία μας; Τι λένε γι’ αυτό οι δημοτικές παρατάξεις τα πολιτικά κόμματα της περιοχής μας, οι φορείς, και οι άλλες κινήσεις πολιτών της πόλης μας; Θα την ανεχθούν αυτή την ντροπή;
Είμαστε βέβαιοι ότι η δημοκρατική συνείδηση των συμπολιτών μας δεν θα ανεχθεί αυτό το γεγονός, θα το καταγγείλει και θα προστατέψει το κτίριο όχι μόνο από αυτή καθ’ αυτή την πράξη, αλλά και από τον συμβολισμό της.
----------------------------------------------------------------------------

*(1) Χούντα των διεθνών οικονομικών συμφερόντων: Η λέξη Χούντα (Junta) έχει ισπανική προέλευση και σημαίνει ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ

*(2) Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου, Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ, Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Ν. Αιτ/νίας, ΕΛΜΕ Αιτ/νίας, Σύλλογος  Δασκάλων & Νηπιαγωγών Αγρινίου – Θέρμου, Σωματείο ΡΑΔΙΟΤΑΞΙ ΑΓΡΙΝΙΟΥ, Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών Αγρινίου, Λαϊκή Συνέλευση Αγανακτησμένων Αγρινίου, Κίνηση Πολιτών Ενάντια στο Μνημόνιο, Επιτροπή Αγώνα, Υπάλληλοι Περιφέρειας, Υπάλληλοι ΟΤΑ Δήμου Αγρινίου, Σύλλογος Υπαλλήλων ΕΛΤΑ Αιτ/νίας Λευκάδας, Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγρινίου, Υπάλληλοι Υπουργείου Πολιτισμού, ΕΚΑΒ Αγρινίου, Σύλλογος Υπαλλήλων ΟΑΕΕ, Σύλλογος Συνταξιούχων ΤΑΕ, Σύλλογος Κρεοπωλών Αγρινίου, Σύλλογος Αρτοποιών Αγρινίου, Ένωση Επαγγελματιών Εστίασης & Αναψυχής Δήμου Αγρινίου, ΕΜΔΥΑΣ Ν. Αιτ/νίας, ΕΔΟΠ ΔΕΗ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου