17 Φεβ 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Α ΕΛΜΕ


Χθες Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012 το Προεδρείο της Α΄ ΕΛΜΕ επισκέφτηκε το Γενικό Λύκειο και το Γυμνάσιο Ευηνοχωρίου και το 1ο Γενικό Λύκειο Μεσολογγίου. 
Κατά τη σημερινή ενημέρωση, συζητήθηκε μεταξύ άλλων το θέμα της σχεδιαζόμενης συγχώνευσης – κατάργησης σχολείων. Η Α’ ΕΛΜΕ αντιτίθεται σε οποιαδήποτε προσπάθεια συγχώνευσης ή κατάργησης σχολείου της περιοχής. Η θέση αυτή διατυπώθηκε στις συναντήσεις με τον προϊστάμενο ΔΕ Αιτωλοακαρνανίας, με το Δήμαρχο ΙΠ Μεσολογγίου και την αρμόδια Αντιδήμαρχο Ναυπακτίας, όπου διαπιστώθηκε πλήρης συμφωνία απόψεων. Σε σχετικό ψήφισμα που εξέδωσε η Ένωσή μας, ζητείται η συζήτηση του θέματος στα Δημοτικά Συμβούλια και η έκδοση σχετικής απόφασης. 
Συζητήθηκε επίσης το πρόβλημα που θα προκύψει με τη μεταφορά των μαθητών αφού ως γνωστό η αρμοδιότητα περνά την 1η Μαρτίου στους Καλλικρατικούς Δήμους. Η Α’ ΕΛΜΕ, ως γνωστόν, παρενέβη ήδη με ψήφισμα που εξέδωσε και παρακολουθεί το θέμα. 
Μεταξύ των θεμάτων που αναπτύχθηκαν ήταν επίσης οι δράσεις της Α’ ΕΛΜΕ το τελευταίο διάστημα: η Γενική Συνέλευση, η συμμετοχή στη ΓΣ Προέδρων ΕΛΜΕ στην Αθήνα, οι απεργιακές κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν, η συμμετοχή στο μεγάλο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα την ημέρα ψήφισης του 2ου μνημονίου, οι πρωτοποριακές απογευματινές ενημερωτικές συζητήσεις με γονείς και μαθητές που ξεκίνησαν από τις Οινιάδες και το Αιτωλικό και συνεχίζονται αύριο στις 7 το βράδυ στη Ναύπακτο (συνδιοργάνωση με το σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης και παρουσία εκπροσώπου της ΟΛΜΕ). 
Κλείνοντας να υπενθυμίσουμε ότι το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση – κοπή πίτας της Α΄ ΕΛΜΕ στο Ραδιομέγαρο Μεσολογγίου στις 8 το βράδυ. Στην εκδήλωση θα τιμηθούν οι συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί της περασμένης χρονιάς για την προσφορά τους στην Παιδεία και η Κινηματογραφική Λέσχη Μεσολογγίου για την πλούσια δράση της στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου