11 Φεβ 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ


Όχι στο μνημόνιο της χρεοκοπίας

Τις τελευταίες ημέρες η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, με πρωθυπουργό τον τραπεζίτη Παπαδήμο, προσπαθεί να θέσει νέα εκβιαστικά διλήμματα στην κοινωνία. Επαναλαμβάνουν διαρκώς πως είτε θα παρθούν νέα επώδυνα μέτρα είτε θα χρεοκοπήσει η χώρα. Μας λένε λοιπόν πως για να διασώσουν τα κέρδη των τραπεζών, των μεγαλοεργολάβων και των μεγαλοεκδοτών πρέπει να χρεοκοπήσει ο λαός. Η επιλογή τους να φέρουν προς ψήφιση στη βουλή το νέο Μνημόνιο, αποτελεί casus belli για τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους τους άνεργους και τη νεολαία. Λένε ότι τα επώδυνα μέτρα πρέπει να παρθούν για να μην χρεοκοπήσουμε, ε  λοιπόν τους απαντάμε.
Καμία θυσία στο βωμό της ανταγωνιστικότητας τους, να μπει τέλος στους μισθούς και τις συντάξεις πείνας, τις απολύσεις, και τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, να απορρίψουμε τώρα τα ψευτοδιλήμματα για επιστροφή στη δραχμή .Καμιά άλλη θυσία του κόσμου της εργασίας ούτε για το ευρώ ούτε για τη δραχμή αρκετά πλήρωσαν οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι εργαζόμενοι, οι νέοι και οι μικρομεσαίοι. Ως Νεολαία Συνασπισμού καλούμε τον κόσμο της εργασίας και της νεολαίας να βγει στους δρόμους, σε όλη τη Ελλάδα, να μην επιτρέψει την ψήφιση του νέου μνημονίου, να ανατρέψει όλες εκείνες τις πολιτικές που οδηγούν, με μαθηματική ακρίβεια, στον στραγγαλισμό της κοινωνίας. Η αξιοπρέπειά μας, το δικαίωμά μας στη ζωή είναι αδιαπραγμάτευτα.
Ή εμείς ή αυτοί, μαζί μπορούμε να τους ανατρέψουμε!

Πολιτική κίνηση νεολαίας ΣΥΝ Αγρινίου
10/2/2012

Το σχόλιο της Κ.Α.Π.Α.
Η Ευρώπη των λαών, παιδιά, προϋποθέτει την ανεξαρτησία των λαών κατ΄αρχάς και το δικαίωμα τους στην αυτοδιάθεση. Το δίλημμα Ευρωπαϊκή Ένωση ή όχι δεν είναι ψευτοδίλημμα ανάμεσα σε δύο νομίσματα (ευρώ ή δραχμή), αλλά δίλημμα για πολιτική απόφαση ουσίας. Ο αγώνας σήμερα του ελληνικού λαού είναι αγώνας κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης είτε το θέλουμε είτε όχι. ούτε κατά του γαλλικού λαού είναι, ούτε κατά του γερμανικού λαού είναι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου