5 Ιαν 2012

ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΤΡΟΧΗΜΙΚΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ


Η Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών Αγρινίου  οργανώνει την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012 στις 7:15 το απόγευμα, στον παλιό σταθμό του τρένου στο Αγρίνιο (Πλατεία Μ. Μερκούρη), μια ανοιχτή εκδήλωση επικοινωνίας και ενημέρωσης, στην οποία θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «ΠΕΤΡΟΧΗΜΙΚΑ, ΟΙ ΚΑΘΕΔΡΙΚΕΣ ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΥ» σε σκηνοθεσία Γιώργου Σηφιανού και Στάθη Κατσαρού. Θα παρουσιαστεί επίσης το περιοδικό της Κίνησης «Τετράδια Αντίστασης», και θα ακολουθήσει συζήτηση με θέμα: «ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΤΡΟΧΗΜΙΚΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ»

Το ντοκιμαντέρ «ΠΕΤΡΟΧΗΜΙΚΑ, ΟΙ ΚΑΘΕΔΡΙΚΕΣ ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΥ» έχει διάρκεια 79 λεπτά και είναι ένα κινηματογραφικό χρονικό μεγάλου μήκους, που γυρίστηκε το 1981 με διευθυντή φωτογραφίας τον Γιώργο Καραδήμα, μοντάζ της Γιάννα Σπυροπούλου και ηχολήπτες τον Δημήτρη Αθανασόπουλο και τον Ντίνο Κίττου. Την μουσική επιμέλεια του ντοκιμαντέρ υπογράφει η ραδιοφωνική παραγωγός Ρηνιώ Παπανικόλα και η παραγωγή είναι του Αγροτικού Συλλόγου Νεοχωρίου.
Το ντοκιμαντέρ έχει τιμηθεί το 1981 με το βραβείο καλύτερης ταινίας στο 22ο φεστιβάλ ελληνικού κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου