2 Δεκ 2011

ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ – ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΩΣΙΛΟΓΩΝ

Επειδή στη δημοκρατία η πλειοψηφία κυβερνά όχι μόνο ψηφίζοντας μα κι ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΣ την εξουσία, οι πολίτες του Αγρινίου και οι φορείς των εργαζομένων της πόλης, στις 25 Νοέμβρη του 2011, συγκεντρωθήκαμε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, για να παρέμβουμε ώστε τα εκλεγμένα μέλη του δήμου να σταθούν αλληλέγγυα στον κόσμο, εξαιτίας του κοινωνικού στραγγαλισμού, που υφίσταται από την κυβερνητική πολιτική.
Περιμέναμε από το δήμαρχο να καταδικάσει την δωσίλογη κυβέρνηση, και να συμπαρασταθεί έμπρακτα στους συμπολίτες μας που βρίσκονται σε ανέχεια, όλο και πιο πολλοί, αφού έφτασαν να στερούνται βασικά βιοτικά αγαθά: φαγητό, νερό, ρεύμα, θέρμανση, λόγω ανεργίας, απολύσεων και καταστροφής των επιχειρήσεων τους.
Αντί αυτού ο δήμαρχος αναλώθηκε σε κουραστικές διαπιστώσεις, με ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ, κρύβοντας πως για την εξαθλίωση του λαού, ευθύνεται στο ακέραιο η πολιτική της κομματικής του παράταξης μαζί με αυτήν του άλλου μεγάλου του υπηρέτη του κεφαλαίου, το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.
Στο δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου ακούσαμε από τον κύριο δήμαρχο ακούσαμε πρόγραμμα αλληλεγγύης για τους αναξιοπαθούντες. ΔΕΝ πήρε όμως ΞΑΣΤΕΡΗ θέση ενάντια στο ΧΑΡΑΤΣΙ μέσω της ΔΕΗ. Το χαρακτήρισε απλώς ΑΔΙΚΟ(;) ενώ ξέρουμε πως κάτι τέτοιο με νομικίστικα -ξέρουν αυτοί- μπορεί να το παρουσιάσουν και λίγο δίκαιο.(!!!)
Μίλησε ακόμα για κάποιους «αδύνατους» οι οποίοι «δεν πρέπει να πληρώσουν» δείχνοντας με αυτόν τον αόριστο και πονηρό ποσώς τρόπο, το δρόμο της «νομιμοφροσύνης» στη συντριπτική πλειοψηφία των χειμαζόμενων Πολιτών. Γνωρίζουμε όλοι πόσο λίγοι είναι οι πάνω από 80% ανάπηροι (εκτός και αν ο δήμαρχος εννοεί τους πεθαμένους) και ότι ακόμα οι όλες τέτοιες αιτήσεις απορρίφθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Αρνήθηκε ο δήμαρχος Αγρινίου να πει ότι πρόκειται για ΠΑΡΑΝΟΜΗ καιΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ έκτακτη ΛΗΣΤΕΙΑ του λαού δώρο στους τοκογλύφους.
Αρνήθηκε να καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα εναντίον της ΔΕΗ και να καλέσει τον κόσμο του Αγρινίου σε ΜΑΖΙΚΗ άρνηση πληρωμής με νομική κάλυψη.
Η δημοτική αρχή του Αγρινίου στάθηκε ΑΠΕΝΑΝΤΙ στα συμφέροντα των πολιτών, φοβούμενοι μη χάσουν το χρίσμα στις επόμενες εκλογές η τους πάνε πειθαρχικό…(!)Το παράδειγμα πάλης άλλων δημάρχων, όπως στο γειτονικό Μεσολόγγι τους άφησε αδιάφορους.
Σιγόντο σε αυτή τη συνηγορία του Δημάρχου Αγρινίου υπέρ της πολυκυβέρνησης των τραπεζιτών, και η μείζων δημοτική αντιπολίτευση που πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία. Μόνο ξερή αντιπαράθεση προσωπική, κάτι ψίθυροι για νομιμότητα η όχι (δήθεν αμηχανία), στο τέλος οι δύο φαινομενικά αντίπαλοι, ως καλοί υπάλληλοι των κομμάτων τους.
Τα βρήκαν και συμμάχησαν εναντίον της πόλης. Από κοντά ένας άβουλος εσμός δημοτικών συμβούλων, βολεμένων και σιτισμένων από δημόσιες χορηγίες, διορισμένων με την ψήφο μας για πολλά χρόνια, στα ίδια πόστα, να αισθάνονται άβολα στην δυναμική παρουσία των πολιτών και να γελάνε ειρωνικά περιπαίζοντας την προσωπικότητα μας.
Μοναδική εξαίρεση τιμητική, σ’αυτό το σκηνικό της συναίνεσης και του εμπαιγμού, είναι η στάση των συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης και του μοναδικού πλειοψηφούσας παράταξης, οι οποίοι πήραν το μέρος των Αγρινιωτών πολιτών.
Εμείς οι πολίτες του Αγρινίου ανυπεράσπιστοι από την δημοτική μας αρχή, συνεχίζουμε τον αγώνα οργανωμένοι αλλά δεν ξεχνάμε.

Στις επόμενες δημοτικές εκλογές, θα στείλουμε στα σπίτια τους, όσους από τους αντιπροσώπους μας στο Δήμο, φάνηκαν ανάξιοι της λαϊκής εντολής.

ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου